Rondreizen Costa Rica Combi Midden Amerika | Rondreizen Costa-rica
rOndreis
Costarica.nl
Nederlandstalige service in Costa Rica Elke rondreis aanpassen naar wens Luxe rondreizen en aanbiedingen

 
€2.950,-
Rondreis Costa Rica Combi Midden Amerika

Rondreis Costa Rica & Midden Amerika

24 dagen rondreizen door Midden Amerika met hoogtepunten van dit kleurrijke continent! De reis begint in Guatemala. In Antigua vind je prachtig gekleurde gebouwen en sfeervolle pleinen en bij het sprookjesachtige kratermeer van Atitlán zeventien dorpjes met ieder hun eigen authentieke gewoontes en gebruiken. Je reist verder naar de bijzondere Maya tempels van Copán in Honduras. Via de witte stad Suchitoto in El Salvador reis je naar Nicaragua waar je de koloniale steden Léon en Granada bezoekt. Ook overnacht je in een verlaten jungle lodge aan de San Juan rivier. Je verlaat het ruige Nicaragua en gaat naar La Fortuna en het nevelwoud van Monteverde in Costa Rica. Je eindigt je prachtige rondreis aan het strand van het Costaricaanse Tamarindo.

Route: Antigua – Panajachel – Guatemala City (Guatemala) – Copán (Honduras) – Suchitoto (El Salvador) – León – Granada – Rio San Juan (Nicaragua) – La Fortuna– Monteverde – Tamarindo – San José (Costa Rica)
 
 

Dagprogramma Rondreis Costa Rica Combi Midden Amerika

Vertrek alleen op zondag

Dag 1 - Vertrek vanuit Guatemala Stad
Bij aankomst op de airport van Guatemala Stad wordt je naar jouw hotel gebracht: een sfeervol koloniaal hotel in het centrum van Antigua.

Dag 2 - Stadstour Antigua
Na het ontbijt word je door de gids opgehaald voor een tour door het kleurrijke Antigua. De stad heeft een aantal mooie bezienswaardigheden: het Parque Central, het Palacio de Los Capitanes, Casa Popenoe, de barokke La Merced-kerk en Las Capuchinas.

Dag 3 - Shuttle naar Panajachel
Na het ontbijt word je opgehaald en met een shuttle bus naar het sprookjesachtige kratermeer Atitlán gebracht. Het meer ligt op 1.500 meter en wordt omringd door 12 vulkanen. De drie grootste zijn Tolimán (3.158 meter), Atitlán (3.537 meter) en San Pedro (3.020 meter). Rond het meer liggen 17 dorpjes met ieder hun eigen identiteit en de bewoners dragen in elk dorp verschillende en kleurrijke traditionele klederdracht. Je verblijft de komende nachten in een sfeervol hotel in Panajachel.

Dag 4 - Boottocht & bezoek aan de dorpjes bij Atitlán
Na het ontbijt word je weer opgehaald om met een boot 3 traditionele dorpjes aan het meer van Atitlán te bezoeken. Aan het eind van de middag word je weer teruggebracht naar jouw hotel. Je zou dan heerlijk kunnen relaxen in de thermale baden in het plaatsje San Perdo La Laguna.

Dag 5 - Bezoek Chichicastenango & terug naar Guatemala City
Vandaag brengen we je al vroeg naar Chichicastenango voor de markt in dit kleine Maya dorp (op donderdag en zondag). De kooplui komen uit de weide omtrek om hun handelswaar op de markt te verkopen. Er is van alles te koop: dieren, bloemen, felgekleurde kleden, handgemaakte maskers en andere mooie handwerken. In de middag reis je met de shuttle naar Guatemala Stad waar je de nacht doorbrengt.

Dag 6 - Copán (Honduras)
Vandaag brengen we je in ongeveer 6 uur rijden naar het kleine plaatsje Copán in Honduras. Onderweg kom je door prachtig landschap met bananenplantages. Bij aankomst kun je het kleine en vriendelijke plaatsje verkennen.

Rondreis Costa Rica Copán HondurasDag 7 - Copán
Vandaag kun je zelf bijvoorbeeld de bijzondere ruïnes van Copán bekijken. Uniek is hier de hiërogliefen-trap, versierd met meer dan 2.000 hiërogliefen, langs een 30 meter hoge piramide. Ze vertellen de geschiedenis van de Copán-dynastie. Ook het speelveld voor balspelen is mooi om te zien.

Dag 8 - Naar Suchitoto in El Salvador
Je wordt met een transfer naar Suchitoto in El Salvador gebracht. Dit sfeervolle stadje heeft mooie koloniale gebouwen, kerken, kunst galerieën én gezellige restaurants. Je kunt er op eigen gelegenheid door de gezellige straatjes van het koloniale plaatsje wandelen: er is genoeg te zien!

Dag 9 - Dag in Suchitoto
Vandaag kun je bijvoorbeeld het museum van de Salvadoraanse schrijver en schilder Alejandro Coto bezoeken met antieke voorwerpen, kleurrijke tuinen, koloniale patio's en een spectaculair uitzicht over het Suchitlán meer. Ook leuk is een wandeling langs de Las Señoras-rivier, waarbij je de Zacamil hangbrug en de El Cubo waterval tegenkomt.

Dag 10 - Naar León in Nicaragua
Vandaag reis je met een transfer naar de schitterende koloniale stad León in Nicaragua. Er zijn prachtige dingen te zien. De stad bestaat uit vele verschillende wijken met kerken en religieuze kunstwerken. In León bevindt zich ook de grootste kathedraal van Midden- Amerika.

Dag 11 - Stadstour León
Tijdens de stadswandeling door deze historische, culturele en religieuze ‘hoofdstad’ van Nicaragua maak je kennis met de geschiedenis en het culturele erfgoed van León. Je brengt onder meer een bezoek aan de kathedraal waar je vanaf het dak een schitterend uitzicht hebt over de 3 vulkanen ‘Los Maribios'. Na het bezoek aan de kathedraal ga je naar het oude huis van de grote dichter Rubén Dario, dat nu een museum is.

Dag 12 - Naar Granada
We brengen je naar Granada en onderweg bezoek je het nationale park Masaya en de gelijknamige vulkaan. Ook ga je naar de markt, bekend om de handwerkers en de beroemde hangmatten van Masaya. Eind van de middag kom je aan in Granada waar je overnacht.

Dag 13 - Dag in Granada
Je kunt op eigen gelegenheid het koloniale centrum van de stad in. In de middag kun je optioneel een bezoek brengen aan de ‘Isletas’. Tijdens de boottocht bezoek je het apen eiland waar je naast apen ook verschillende vogelsoorten kunt spotten.

Rondreis Costa Rica Nicaragua Rio San JuanDag 14 & 15 - Naar Rio San Juan
We brengen je vanuit het hotel in Granada naar de airport in Managua voor de vlucht naar San Carlos. Bij aankomst word je met een boot naar de accommodatie aan de San Juan rivier gebracht. Je blijft 2 nachten in een bungalow en in de omgeving van de ecolodge zijn een aantal wandelpaden uitgezet en met wat geluk komt je brulapen, doodshoofds-apen en allerlei tropische vogels tegen. Lunch en diner zijn hier inbegrepen.

Dag 16 - Naar La Fortuna in Costa Rica
La Fortuna in Costa Rica ligt op een schitterende plek aan de voet van de Arenal vulkaan en het nabijgelegen groene meer. Jouw comfortabele hotel heeft een schitterend uitzicht op de vulkaan, die nog steeds actief is en soms voor mooie spektakels zorgt!

Dag 17 - Excursie naar de Arenal vulkaan
Vandaag staat er een mooie tocht naar de Arenal vulkaan gepland. Je vertrekt vroeg in de ochtend en maakt een wandeling met gids naar het hart van het tropische regenwoud die eindigt bij de zijkant van de Arenal vulkaan. Eenmaal boven passeer je een oude lavastroom uit 1992. Je kunt hier genieten van het prachtige uitzicht over het meer van Arenal en de achterliggende jungle. Als afsluiter van de dag kun je eventueel ontspannen in de warmwaterbronnen aan de voet van de vulkaan (optioneel).

Dag 18 - Naar Monteverde
Na het ontbijt reis je per shuttle naar Monteverde. Monteverde is een prachtig gebied met 6 ecosystemen waar dus een veelzijdige flora en fauna schuilt. Je verblijft in een comfortabel hotel dat midden in de natuur. Vanavond staat er een `nachttour’ op het programma: je gaat met een gids op pad in het sprookjesachtige nevelwoud!

Dag 19 - Dag in Monteverde
Vandaag kun je op eigen houtje genieten van de enorme bossen op de hellingen die het hele jaar worden omringd door laaghangende wolken, wat een mysterieuze sfeer geeft. De planten in het nevelwoud groeien overal door elkaar heen op verschillende hoogten. Er zijn door de vele ecosystemen meer dan 1500 soorten planten. Ook zul je er dieren spotten, al houden deze zich graag verscholen in de bossen. Vogels zie je overal: er zijn 400 vogelsoorten waaronder kolibries, spechten, toekans, zangvogels en ook de meest fascinerende en zeldzame vogel van Costa Rica: de quetzal.

Dag 20 - Naar Tamarindo
Vandaag brengen wij je met de shuttle naar Playa Tamarindo voor de totale ontspanning na je prachtige reis: in Tamarindo vind je geweldige stranden met palmen, gezellige restaurantjes en winkeltjes. Het plaatsje is bekend door de zeeschildpaddensoort die hier tussen september en maart aan land komt om eieren te leggen. Ook voor liefhebbers van surfen, paardrijden en duiken zijn er volop mogelijkheden.

Dag 21 & 22 - Dagen in Tamarindo
Relaxen aan het prachtige strand van Tamarindo, lekker eten, leuke activiteiten en prachtige natuur: je wil niet meer weg…

Dag 23 - Naar San José
…toch brengen wij je vandaag naar San José voor je nacht in Costa Rica. De middag heb je nog ruim de tijd om de highlights van San José te zien. Een aanrader is het bezoek aan het Jademuseum, het Goudmuseum en het Nationaal Museum, met elk een indrukwekkende verzameling van kunstwerken uit de oudheid. Ook het Teatro Nacional, één van de mooiste en oudste gebouwen van Costa Rica is een bezoekje waard. Wil je winkelen? Dan moet je zeker even langs het commercieel centrum ´El Pueblo´ en de ´Mercado Central’.

Dag 24 - Einde rondreis Costa Rica Combi Midden Amerika
Vandaag eindigt de rondreis door Midden Amerika hier in de hoofstad van Costa Rica: we brengen je van het hotel naar de luchthaven van San José voor het vervolg van jouw reis of de terugvlucht naar Europa.

 
 

Prijzen Rondreis Costa Rica Combi Midden Amerika

• € 2.950,- per persoon
• Gebaseerd op 2 personen
• Geldig tot 1 december 2023
• Middenklasse hotels & posada’s

De rondreis Costa Rica Combi Midden Amerika is inclusief:
- Aankomst en vertrektransfers zoals genoemd in programma
- 23 overnachtingen in middenklasse hotels/ posada’s inclusief ontbijt
- Stadstour Antigua
- Shuttle Antigua- Panajachel
- Boottocht & bezoek authentieke dorpjes Atitlán
- Shuttle Panajachel – Chichicastenango – Guatemala Stad
- Shuttle Guatemala Stad – Copán (H)
- Transfer Copán – Suchitoto (ES)
- Transfer Suchitoto – León (N)
- Transfer León – Granada
- Excursie Masaya vulkaan en lokale markt
- Transfer Granada – Managua airport
- Vlucht Managua – San Carlos
- Transfer San Carlos – Rio San Juan
- Volpension tijdens het verblijf in de Jungle Lodge
- Transfer Rio San Juan – La Fortuna (CR)
- Shuttle La Fortuna – Monteverde
- Shuttle Monteverde – Tamarindo
- Shuttle Tamarindo – San José
- Engelstalige gids bij excursies

De rondreis Costa Rica Combi Midden Amerika is exclusief:
- Intercontinentale vlucht & toeslagen
- Optionele excursies
- Maaltijden & dranken
- Persoonlijke uitgaven en fooien
- Vertrekbelasting
 


 
Antigua in Guatemala

beroemd om zijn goed bewaarde Spaanse barokke architectuur

" alt="Rondreis Costa Rica Combi Midden Amerika Antigua"> Rondreis Costa Rica Combi Midden Amerika Antigua
Meer van Atitlán

op een hoogte van 1.500 meter omringd door twaalf vulkanen

Rondreis Costa Rica Combi Midden Amerika Atitlán Rondreis Costa Rica Combi Midden Amerika Atitlán
Chichicastenango

de markt in dit kleine Maya dorp is op donderdag en zondag

Rondreis Costa Rica Combi Midden Amerika Chichicastenango Rondreis Costa Rica Combi Midden Amerika Chichicastenango
Copán in Honduras

ruines met hiërogliefentrap langs 30 meter hoge piramide

Rondreis Costa Rica Combi Midden Amerika Copán Rondreis Costa Rica Combi Midden Amerika Copán
Suchitoto in El Salvador

sfeervol stadje met koloniale gebouwen en gezellige restaurants

Rondreis Costa Rica Combi Midden Amerika El Salvador Rondreis Costa Rica Combi Midden Amerika El Salvador
León in Nicaragua

historische, culturele en religieuze 'hoofdstad' van Nicaragua

Rondreis Costa Rica Combi Midden Amerika Nicaragua Rondreis Costa Rica Combi Midden Amerika Nicaragua
Monteverde Nevelwoud

enorme bossen op de hellingen het hele jaar omringd door wolken

Rondreis Costa Rica Combi Midden Amerika Monteverde Rondreis Costa Rica Combi Midden Amerika Monteverde
Tamarindo

totale ontspanning na je prachtige reis op geweldige stranden

Rondreis Costa Rica Combi Midden Amerika Tamarindo Rondreis Costa Rica Combi Midden Amerika Tamarindo
Rondreis Costa Rica Midden Amerika
 
 

Volg ons op Facebook

Klik hier voor onverwachte tips
of nieuwsfeiten over Costa Rica of
een ander Latijns-Amerikaans land:


 
 

Rondreizen Costa Rica Midden Amerika

Nicaragua- Vliegticket- Luxe reis- Huwelijksreis- Panama- Honeymoon- Vulkaan- Individuele rondreis- Guatemala- Last Minute- Trekking- Vakantie