Rondreis Costa Rica in een Notendop | Rondreizen Costa-rica
rOndreis
Costarica.nl
Nederlandstalige service in Costa Rica Elke rondreis aanpassen naar wens Luxe rondreizen en aanbiedingen

 
€1.095,-
rondreis Costa Rica in een Notendop

Rondreis Costa Rica in een Notendop

In 15 dagen de mooiste natuurparken van Costa Rica! Je start vanuit San José en wordt met een boot naar het waterrijke jungle-gebied Tortuguero gebracht. Dan krijg je een auto ter beschikking en gaat een prachtige route rijden in een relaxed tempo. Eerst naar Puerto Viejo aan de Caribische kust en dan naar de rokende Arenal vulkaan. Vervolgens rij je naar Monteverde met de bijzondere flora en fauna van het nevelwoud. Daarna naar Dominical voor een relaxed verblijf in een sfeervol hotel voordat je terugrijdt naar San José.

Route: San José - Tortuguero - Puerto Viejo - Sarapiquí - Arenal - Dominical - San José
 
 

Dagprogramma Rondreis Costa Rica in een Notendop

Dag 1 - Begin vanuit San José
In San José halen we je op van de airport en wordt je naar het hotel gebracht. Dit hotel ligt vlakbij restaurants, het theater en de winkels. Je kunt de hoofdstad van Costa Rica gemakkelijk zelf gaan ontdekken vanuit het hotel: de Mercado Central, lekker eten en de highlights bekijken.

Dag 2 - Met de boot naar Tortuguero
Je wordt vroeg opgehaald vanuit het hotel en naar het haventje bij Siquirres gebracht. Daar stap je in een boot van de lodge in Tortuguero: een prachtige tocht van ± 2 uur door kanalen en watertjes waarbij je al volop geniet van toekans, krokodillen, apen, leguanen, schildpadden en luiaards die je spot onderweg. Bij aankomst in de lodge staat de lunch voor jullie klaar. Na de lunch kun je met een medewerker van de lodge een lokaal museum bezoeken dat gewijd is aan de bescherming van zeeschildpadden, die in juli en augustus in het gebied aan land komen om hun eieren op het strand te leggen. Tijdens je verblijf op de lodge zijn alle maaltijden inbegrepen.

Dag 3 - Dag in Tortuguero
’s Ochtends vroeg ga je met de boot op pad om de jungle bij Tortuguero te verkennen. De gids zal je wijzen op alle wildlife die te spotten valt. Bij terugkomst op de lodge staat het ontbijt klaar. Na het ontbijt kun je met een gids verder wandelen door het gebied: hij vertelt je alles over de flora en fauna van Tortuguero. Bij terugkomst wordt de lunch geserveerd. ’s Middags kun je bijvoorbeeld lekker relaxen aan het zwembad van de lodge.

Rondreis Costa Rica in een Notendop CahuitaDag 4 - Boot terug naar Siquirres, met de auto naar Puerto Viejo (± 200 km.)
Na het ontbijt wordt je met de boot weer teruggebracht naar het punt waar de huurauto voor jullie klaar staat. Na het invullen van de papieren rij je in enkele uurtjes naar de Caribische kust met als eindpunt: Puerto Viejo. Vlakbij Puerto Viejo ligt Cahuita, een rustig plaatsje met een ontspannen sfeer waar je kunt genieten van de creoolse keuken en reggaemuziek. Natuurlijk kun je ook de prachtige natuur in of het strand op. Je verblijft in een sfeervolle bungalow op slechts enkele meter van dit prachtige palmen-strand. Bij het hotel zit ook nog een klein zwembad.

Dag 5 - Dagje in Puerto Viejo
Vandaag kun je als je wilt (optionele) excursies doen: snorkelen, vissen met een local, fietsen of wandelen in de omgeving. Een leuke dagexcursie is het nationale park Cahuita. Hier kun je prachtige wandelingen maken langs de kokospalmen en tropisch oerwoud met brulapen, vlinders, slangen en heremietkrabben.

Dag 6 & 7 - Sarapiquí
Na het ontbijt pak je de spullen weer in en rij je in een rustig tempo de ± 200 kilometer naar het noordelijke binnenland: Sarapiquí. Je kunt hier optioneel een boottocht over de Sarapiquí-rivier doen en vanuit de boot de oevers afspeuren naar kaaimannen, kapucijnapen, brulapen, toekans en luiaards. Je overnacht in een kleine lodge in een groene omgeving en de kans is groot dat je 's ochtends wordt gewekt door het gebrul van de brulapen. Je blijft hier 2 nachten.

Rondreis Costa Rica in een Notendop ArenalDag 8 - Rit naar La Fortuna (± 100 kilometer)
Na het ontbijt rij je naar la Fortuna. La Fortuna ligt op een schitterende plek aan de voet van de Arenal vulkaan en het nabijgelegen groene meer van Arenal. Je zit in een comfortabel hotel met schitterend uitzicht op de vulkaan. De Arenal is nog steeds actief en dat zorgt soms voor mooi spektakel.

Een excursie naar de Arenal vulkaan is interessant: vooral aan de westzijde is de activiteit zichtbaar, de andere kant is geheel begroeid met regenwoud.

Dag 9 - Dag in La Fortuna
Vandaag kun je als je als je wilt optioneel het nationale park van Arenal bezoeken. Je maakt dan een wandeling naar de vulkaan en kunt aan het eind van dag ontspannen in de spa bij de warmwaterbronnen aan de voet van de vulkaan.

Dag 10 - Rit naar Dominical (± 275 kilometer)
Na het ontbijt rij je naar Dominical, waar je de komende nachten verblijft in een sfeervolle jungle lodge in een in Caribische stijl ingerichte kamer. Vanaf je balkon heb je een schitterend uitzicht op het tropische regenwoud met in de verte de Stille Oceaan. Het centrum van Dominical ligt op ± 5 kilometer en het strand op 9 kilometer. Dominical is een klein plaatsje met een aantal winkeltjes en restaurantjes. Je kunt hier genieten van de rust en de prachtige natuur.

Dag 11 t/m 13 - Dominical
Je kunt erop uit trekken (lopend of met je auto) en de prachtige groene omgeving verkennen, naar het strand en heerlijk relaxen in het zwembad van het hotel.

Dag 14 - Rit naar San José (± 150 kilometer)
Vandaag rij je in 3 uurtjes naar San José waar je aan het eind van de middag de auto inlevert bij het hotel waar je overnacht. Je kunt nog wat leuke dingen meepakken van de hoofdstad.

Dag 15 - Einde rondreis Costa Rica in een Notendop
Je hebt het grootste deel van het land gezien en vandaag brengen wij je terug naar de luchthaven van San José voor de terugvlucht naar huis of het vervolg van je reis.
 
 

Prijzen Rondreis Costa Rica in een Notendop

• vanaf € 1.399,- per persoon tot 30 april 2023
• vanaf € 1.250,- per persoon van 1 mei 2023 tot 30 november 2023
• Gebaseerd op 2 personen
• Middenklasse hotels

De rondreis Costa Rica in een Notendop is inclusief:
- Aankomst en vertrektransfers zoals genoemd in het programma
- 14 overnachtingen in middenklasse hotels inclusief ontbijt
- Pakket Tortuguero 3 dagen/ 2 nachten inclusief transfers, alle maaltijden
- 11 dagen autohuur inclusief alle kilometers die je rijdt en lokale belastingen
- Engelstalige gids bij excursies
- Informatie, brochures, vouchers
- Lokale reisondersteuning, 24-uurs noodservice

De rondreis Costa Rica in een Notendop is exclusief:
- Intercontinentale vluchten
- Verzekering huurauto (vanaf US$ 18 per dag)
- Overige excursies & maaltijden
- Entree nationale parken
- Persoonlijke uitgaven
- Vertrekbelasting (circa US$ 26 per persoon)
 


 
Tortuguero

zeeschildpadden leggen in juli en augustus hun eieren op het strand

Rondreis Costa Rica in een Notendop Tortuguero Rondreis Costa Rica in een Notendop Tortuguero
Puerto Viejo

ontspannen sfeer aan de Caribische kust

Rondreis Costa Rica in een Notendop Puerto Viejo Rondreis Costa Rica in een Notendop Puerto Viejo
Sarapiquí

speur de oevers af naar kaaimannen, apen, toekans & luiaards

Rondreis Costa Rica in een Notendop Sarapiquí Rondreis Costa Rica in een Notendop Sarapiquí
Arenal Vulkaan

met de warmwaterbronnen aan de voet van de vulkaan

Rondreis Costa Rica in een Notendop Arenal Rondreis Costa Rica in een Notendop Arenal
Dominical

rust en prachtige natuur

Rondreis Costa Rica in een Notendop Dominical Rondreis Costa Rica in een Notendop Dominical
San José

begin- en eindpunt van de rondreis Costa Rica in een Notendop

Rondreis Costa Rica in een Notendop San José Rondreis Costa Rica in een Notendop San José
Rondreis Costa Rica in een Notendop
 
 

Volg ons op Facebook

Klik hier voor onverwachte tips
of nieuwsfeiten over Costa Rica of
een ander Latijns-Amerikaans land:


 
 

Rondreizen Costa Rica in een Notendop

Cahuita- Strand- Luxe reis- Huwelijksreis- Vliegticket- Honeymoon- Individuele rondreis- privé-rondreis- Last Minute- Raften- Vakantie