Rondreis Costa Rica Coast to Coast Reizen door Costa Rica | Rondreizen Costa-rica>
rOndreis
Costarica.nl
Nederlandstalige service in Costa Rica Elke rondreis aanpassen naar wens Luxe rondreizen en aanbiedingen

 
€1.499,-
Rondreis Costa Rica Coast to Coast Manuel Antonio

Rondreis Costa Rica Coast to Coast

3 weken in een relaxed tempo van de Caribische kust naar de Grote Oceaan met je eigen auto! Je bezoekt het prachtige natuurgebied van Tortuguero, Sarapiquí, Rincón de la Vieja, Playa Samara en het nevelwoud Monteverde. Tijdens deze rondreis maak je interessante jungle-tours, kun je snorkelen tussen vele tropische vissen bij het rif van Puerto Viejo, sta je oog in oog met de rokende Arenal-vulkaan en kun je heerlijk ontspannen aan ongerepte stranden bij Manuel Antonio terwijl de apen enkele meters achter je in de bomen van de aangrenzende jungle spelen.

Route: San José- Tortuguero- Puerto Viejo- Sarapiquí- Arenal- Rincón de la Vieja- Playa Samara- Monteverde- Manuel Antonio- San José
 
 

Dagprogramma Rondreis Costa Rica Coast to Coast

Dag 1 - Start vanuit San José
Op de airport van San José wordt je opgewacht en begeleid naar het hotel. In de buurt van het hotel zijn verschillende restaurants, theaters en winkels die het bezoeken waard zijn. De middag en avond kun je bijkomen van de lange reis en de omgeving verkennen.

Dag 2 - Met de boot naar Tortuguero
Op de tweede dag van de rondreis door Costa Rica wordt je vroeg in de morgen opgehaald en naar het haventje in Siquirres gebracht. In een klein lokaal restaurant kun je ontbijten, waarna je met een prachtige boottocht naar Tortuguero wordt gebracht. Tijdens deze bootreis van ongeveer 2 uur kom je door kanalen in de jungle, waar je al verschillende prachtige dieren ziet. Bij aankomst in de lodge staat er een heerlijke lunch klaar. Na de lunch kun je een klein lokaal museum bezoeken dat is gewijd aan de bescherming van onder meer de schildpadden uit het gebied.

Rondreis Costa Rica Coast to Coast TortugueroDag 3 - Tortuguero
Vandaag ga je samen met een gids van de lodge al voor het ontbijt het natuurgebied Tortuguero in met een boot. Een verrekijkertje is handig! Na deze jungletour wordt ontbijt geserveerd in de lodge. Na het ontbijt neemt de gids jullie mee om de flora en fauna van Tortuguero te ontdekken. Na deze actieve kun je na de lunch lekker op je eigen houtje de omgeving verkennen of heerlijk relaxen aan het zwembad van de lodge.

Dag 4 - Boot terug naar Siquirres, de auto naar Puerto Viejo (± 120 km.)
Na het ontbijt brengen de medewerkers van de lodge je per boot terug naar de haven waar jouw huurauto al klaar staat. Na het invullen van de papieren begin je aan de self-drive door Costa Rica. Je vertrekt vandaag naar de Caribische kust met als eindpunt: Puerto Viejo. Vlakbij Puerto Viejo ligt Cahuita, een rustig plaatsje met een ontspannen sfeer. Je kunt hier genieten van de Creoolse keuken en de relaxte sfeer en natuurlijk ook van de prachtige natuur en het strand. Je verblijft in een sfeervolle bungalow op slechts enkele meters van een prachtig palmenstrand en bij het hotel zit een klein zwembad.

Dag 5 & 6 - Ontspannen in Puerto Viejo
Je kunt zelf in Puerto Viejo allerlei optionele activiteiten doen als je dat wilt: snorkelen, vissen, fietsen of wandelen in de omgeving. Een leuke uitje is naar het nationale park Cahuita. Hier kun je prachtige wandelingen maken langs eindeloze hoeveelheden kokospalmen en door tropisch oerwoud met brulapen, vlinders, slangen en krabben.

Rondreis Costa Rica Coast to Coast Puerto ViejoDag 7 - Rijden naar Sarapiquí (± 200 kilometer)
Na het ontbijt pak je de auto weer in en rij je in een rustig tempo naar het noordelijk gelegen Sarapiquí. Je kunt hier optioneel een boottocht over de Sarapiquí-rivier maken en vanuit de boot de oevers afspeuren naar kaaimannen, kapucijnapen, brulapen, toekans en luiaards. Je overnacht in een kleine lodge in een prachtige groene omgeving. 's Ochtends wordt je er gewekt door de brulapen die in de omgeving van de lodge wonen.

Dag 8 - Rit naar de Arenal-vulkaan (± 100 kilometer)
Vandaag rij je naar het plaatsje La Fortuna bij de Arenal. Je zit in een comfortabel hotel met schitterend uitzicht op de nog actieve vulkaan, die soms voor mooi spektakel zorgt. La Fortuna ligt op een schitterende plek aan de voet van de vulkaan en het nabijgelegen groene meer van Arenal. Door de aanwezigheid van restaurants en hotels wordt het plaatsje veel bezocht, voornamelijk door bewonderaars van de vulkaan. Een excursie naar de Arenal vulkaan behoort tot één van de favoriete excursies. Vooral aan de westzijde is de activiteit van de vulkaan zichtbaar, de andere kant is geheel begroeid met regenwoud.

Dag 9 - Dag in La Fortuna
Vandaag kun je een bezoek brengen aan het nationale park van Arenal. Je maakt dan een wandeling naar de vulkaan en kunt aan het eind van dag ontspannen in de hot springs aan de voet van de vulkaan.

Dag 10 - Rit naar Rincón de la Vieja (± 150 kilometer)
Vandaag rij je in 2 à 3 uur naar Rincón de La Vieja. In dit nationale park kun je prachtige wandelingen maken naar verborgen watervalletjes, geisers en warmwaterbronnen. Je loopt door het subtropische bos met mindere zware en zwaardere wandelroutes. Een eenvoudige wandeling is die naar de warmwaterbronnen van Las Hornillas. Ook het pad naar Las Pailas is de moeite waard: je komt uit bij een bijzonder gebied van dampbronnen en pruttelende modderpoelen. Tijdens de wandelingen heb je kans om verschillende dieren tegen te komen: brulapen, neusbeertjes, toekans en allerlei hagedissen.

Dag 11 - Dag in Rincón de la Vieja

Dag 12 - Rit naar Playa Sámara (± 180 kilometer)
Vandaag rij je in een uur of 3 naar het kustplaatsje Sámara om heerlijk te relaxen op het hagelwitte strand onder de wuivende palmbomen. De zee is hier erg kalm: de ideale plek dus voor een verfrissende duik. In de omgeving van Sámara liggen veel verlaten baaien die je perfect met de huurauto kunt ontdekken. Je verblijft in een sfeervol hotel met prachtig uitzicht op de oceaan.

Dag 13 & 14 - Relaxen in Playa Sámara

Rondreis Costa Rica Coast to Coast QuetzalDag 15 - Rit naar het nevelwoud van Monteverde (± 150 kilometer)
Vandaag rij je naar Monteverde op de grens van Guanacaste en Puntarenas. Een prachtig gebied met veelzijdige flora en fauna. De enorme bossen op de hellingen worden het hele jaar door omringd door laaghangende wolken, wat een mysterieuze sfeer geeft. De lucht in de bergen koelt af, waardoor de bewolking ontstaat die van groot belang is voor de waterhuishouding van het land. De planten groeien overal langs elkaar, boven elkaar en onder elkaar, op verschillende hoogten. In het park zijn eigenlijk 6 verschillende ecosystemen en meer dan 1.500 plantensoorten. Je waant je in een sprookjeswoud. Ook kun je er dieren spotten, al houden die zich graag verscholen in de bossen. Vogelliefhebbers kunnen hier hun hart ophalen met 400 vogelsoorten waaronder kolibries, spechten, toekans, zangvogels en de meest fascinerende vogel van Costa Rica: de Quetzal.

Dag 16 - Dag in Monteverde

Dag 17 - Rit naar Manuel Antonio (± 200 kilometer)
Je rijdt vandaag verder naar het prachtige nationale park Manuel Antonio. Aan de rand van het regenwoud grenzen mangroven en witte zandstranden. Je kunt er uren rondlopen en genieten van wat je onderweg allemaal tegenkomt: doodshoofdaapjes, leguanen, luiaarden en neusbeertjes. Naast het nationale park zelf is het een genot om op één van de stranden te liggen. Je ligt er aan een baai, hebt bijna helemaal voor jou alleen en wat verdwaalde leguanen. Het is werkelijk een paradijs!

Dag 18 & 19 - Dagen in Manuel Antonio

Dag 20 - Rit naar San José (± 180 kilometer)
Vandaag rij je terug naar San José waar je aan het eind van de dag de huurauto weer inlevert. Je geniet nog een dag in de hoofdstad van Costa Rica en overnacht nog één keer in deze stad.

Dag 21 - Einde rondreis Costa Rica Coast to Coast
Vandaag brengen wij je van het hotel naar de aiport van San José voor je terugvlucht naar Amsterdam, Brussel of het vervolg van jouw reis.
 
 

Prijzen Rondreis Costa Rica Coast to Coast

• vanaf €1.799- per persoon tot en met 30 april 2023
• vanaf €1.599,- per persoon 01 mei 2023 tot en met 30 november 2023
• Gebaseerd op 2 personen
• Middenklasse hotels

De rondreis Costa Rica Coast to Coast is inclusief:
- Aankomst en vertrektransfers die zijn genoemd in het programma
- 20 overnachtingen in middenklasse hotels met ontbijt
- Excursie Tortuguero 3 dagen/ 2 nachten incl. transfers, alle maaltijden
- 17 dagen autohuur (Daihatsu Bego 4x4) inclusief navigatiesysteem, alle kilometers en lokale taxen
- Engelstalige gids bij excursies
- Informatie, brochures, vouchers etc.
- Lokale reisondersteuning, 24-uurs noodservice

De rondreis Costa Rica Coast to Coast is exclusief:
- Intercontinentale vlucht en toeslagen
- Verzekering van jouw huurauto (vanaf US$ 18 per dag)
- Overige excursies & maaltijden
- Entree nationale parken
- Persoonlijke uitgaven
- Vertrekbelasting (ongeveer US$ 26 per persoon)
 


 
Tortuguero

alleen de boottocht erheen is al prachtig

Rondreis Costa Rica Coast to Coast Tortuguero Rondreis Costa Rica Coast to Coast Tortuguero
Puerto Viejo

palmstranden en prachtige natuur aan de Caraïbische kust

Rondreis Costa Rica Coast to Coast Puerto Viejo Rondreis Costa Rica Coast to Coast Puerto Viejo
Sarapiquí

de oevers afspeuren naar kaaimannen, apen, toekans, luiaards

Rondreis Costa Rica Coast to Coast Sarapiquí Rondreis Costa Rica Coast to Coast Sarapiquí
Arenal vulkaan

La Fortuna met de rokende vulkaan op de achtergrond

Rondreis Costa Rica Coast to Coast Arenal Rondreis Costa Rica Coast to Coast Arenal
Rincón de la Vieja

bijzonder gebied van dampbronnen en pruttelende modderpoelen

Rondreis Costa Rica Coast to Coast Rincón de la Vieja Rondreis Costa Rica Coast to Coast Rincón de la Vieja
Playa Sámara

de zee is hier erg kalm: ideaal voor een verfrissende duik.

Rondreis Costa Rica Coast to Coast Playa Sámara Rondreis Costa Rica Coast to Coast Playa Sámara
Nevelwoud van Monteverde

je waant je écht in een sprookjeswoud

Rondreis Costa Rica Coast to Coast Monteverde Rondreis Costa Rica Coast to Coast Monteverde
Manuel Antonio

aan de rand van het regenwoud: mangroven en witte zandstranden

Rondreis Costa Rica Coast to Coast Manuel Antonio Rondreis Costa Rica Coast to Coast Manuel Antonio
San José

in het midden van het land, op een hoogte van ongeveer 1.170 meter

Rondreis Costa Rica Coast to Coast San José Rondreis Costa Rica Coast to Coast San José
Rondreis Costa Rica Coast to Coast
 
 

Volg ons op Facebook

Klik hier voor onverwachte tips
of nieuwsfeiten over Costa Rica of
een ander Latijns-Amerikaans land:


 
 

Rondreizen Costa Rica Coast to Coast

Hotels- Vliegticket- Luxe reis- Huwelijksreis- Vliegticket- Honeymoon- priverondreis- Individuele rondreis- Cahuita- Last Minute- Raften- Vakantie