rOndreis
Costarica.nl
Nederlandstalige service in Costa Rica Elke rondreis aanpassen naar wens Luxe rondreizen en aanbiedingen
 

Andere interessante plaatsen in Costa Rica

Uiteraard zijn niet alleen genoemde highlights van Costa Rica interssant. Er is meer in dit perfect toegankelijke land, wat de moeite meer dan waard is. Hieronder vind je dan ook nog een aantal interessante plaatsen in Costa Rica.

Graag adviseren wij jou bij het samenstellen van je eigen rondreis over wat kleinere plaatsen en relatief onontdekte plekjes die het beste passen in de reis die je zelf gaat maken.
 
 
rondreis San José

San José

San José is één van de grootste metropolen in Midden-Amerika en één derde van de Ticos woont er. Gelegen in het hart van Costa Rica, kan deze hoofdstad niet echt worden omschreven als mooi, maar eerder als verslavend. Als je iets dieper de stad induikt, kom je in onontdekte wijken en ervaar je het échte Costa Rica van vandaag.

Er is genoeg te doen in de stad: musea, parken en een goed uitgaansleven. De belangrijkste highlights van het land liggen allemaal in een straal van een paar honderd kilometer van San José.
 
 
Interessante plaats Costa Rica: Rincon de la Vieja

Rincon de la Vieja

Het Rincon de la Vieja Nationaal Park strekt zich uit langs de hellingen van de vulkanen Santa Maria en Rincon de la Vieja. De laatste is één van de 6 actieve vulkanen in Costa Rica met een laatste uitbarsting 1991. Het dit veelzijdige zie je niet alleen verschillende vegetatie, maar ook veel stinkende fumarolen (openingen in de aardkorst), geisers en borrelende modderpoelen. En dieren: roofkatten, tapirs, agoeti's, miereneters, gordeldieren, luiaards en verschillende soorten apen.

Tijdens een wandeling van zo’n 3 kilometer naar ‘Las Pailas’ kom je in het vulkanisch actieve gebied met borrelende modderpoelen en stomende spleten. De route voert langs een picknickplaats en een hangbrug door het tropische woud van reusachtige bomen met vaak bizarre wortels. De kleine waterval in het gebied heeft alleen tijdens het regenseizoen genoeg water. Van het hoofdpad kun je regelmatig een korte omweg maken voor de vulkanische bezienswaardigheden.
 
 
Interessante plaats Costa Rica: Puerto Viejo

Puerto Viejo

Puerto Viejo is de grootste toeristische bestemming langs de korte Caribische kust van Costa Rica. Andere nabijgelegen dorpjes zijn Cahuita, Cocles, Punta Uva en Manzanillo.

De sfeer in Puerto Viejo is relaxed, op z’n Caribisch met een grote diversiteit aan locals en bezoekers. Even naar het Noorden ligt het Nationaal Park Cahuita.
 
 
Interessante plaats Costa Rica: Sarapiqui

Sarapiqui

Sarapiquí is een dorp in het noordoosten van Costa Rica, in de Caribische laaglanden. De natuur in de omgeving heeft een grote biodiversiteit, wat natuurliefhebbers en vogelspotters aantrekt. Puerto Viejo de Sarapiqui heeft zijn naam te danken aan de twee rivieren, Rio Puerto Viejo en Rio Sarapiqui, die vlakbij het dorpje samenkomen.

Op de Sarapiqui-rivier kun je over zo’n 35 kilometer raften, voor zowel beginners als gevorderden in verschillende secties. De Sarapiquí is één van de populairste rivieren voor dit spannende avontuur en staat tegelijkertijd bekend als de schoonste en mooiste rivier van Costa Rica.
 
 
Interessante plaats Costa Rica: Tamarindo

Tamarindo

Tamarindo Beach is onderdeel van een baai gevormd door een kaap en Playa Grande ligt ten noorden van Tamarindo in die baai. De twee stranden worden gescheiden door de grootste mangrove-riviermonding van Midden-Amerika: Estero de Tamarindo. Je vindt er een adembenemende diversiteit aan vogels, zoogdieren en reptielen.

Ten zuiden van Tamarindo is ligt het mooie Playa Langosta. Deze stranden en mangroves maken deel uit van Las Baulas National Park. Las Baulas is één van de belangrijkste broedplaatsen voor de reuzen-lederschilpadden wereldwijd. Er zijn diverse tours en boottochten beschikbaar.
 
 

Plaatsen Costa Rica

Hotels- Quepos- Luxe reis- Huwelijksreis- Raften- Honeymoon- Individuele rondreis- Panama- Last Minute- Tours- Vakantie