rOndreis
Costarica.nl
Nederlandstalige service in Costa Rica Elke rondreis aanpassen naar wens Luxe rondreizen en aanbiedingen
 

Highlights Costa Rica

Onze Costa Rica-specialisten hebben het land van voor naar achter gezien en selecteren de beste dingen om er te doen in de rondreizen. Costa Rica is verbluffend mooi met een schat aan flora en fauna. Het is het meest ontwikkelde land van Midden-Amerika.

Voor zo'n klein land is er ongelooflijk veel te zien. Er zijn in mist gehulde nevelwouden, smeulende vulkanen, prachtig borrelende warmwaterbronnen, weelderige regenwouden, glooiende heuvels, woeste rivieren, kilometerslange witte zandstranden, waanzinnige wildlife en geurige koffie- en fruitplantages. En dat allemaal in een straal van een paar honderd kilometer rondom de hoofdstad San José. Onze gidsen in het hele land zijn uitstekend en van grote toegevoegde waarde op elke reis.
 
 
highlights Costa Rica Tortuguero

Tortuguero

Het 20.000 hectare grote Tortuguero Nationaal Park heeft een uniek kanalen- en lagunestelsel omzoomd door dichte bossen. Er is een ongelooflijke verscheidenheid aan dieren en planten: ongeveer de helft van alle reptielen- en vogelsoorten in Costa Rica kun je hier vinden . Je zult er luiaards, zeekoeien, alligators, krokodillen, diverse apensoorten en meer dan 300 vogels gaan zien. Door deze diversiteit en de vele regenval wordt dit gebied ook wel de ‘Amazone van Costa Rica’ genoemd. Het kleine dorpje dat ook Tortuguero heet, ligt op een smalle strook land tussen het Caribische strand en de brede jungle rivier en is het uitgangspunt voor de tours naar de jungle van het nationale park. Auto's zul je hier niet zien, want alles wordt via het water gedaan en de boot is hier hét belangrijkste vervoersmiddel. Als je ergens heen wil, ga je naar de oever en wenk je een watertaxi. Tortuguero is uitsluitend toegankelijk over het water of door de lucht.
 
 
highlights Costa Rica Cuzco & de Heilige Vallei

Arenal-vulkaan & La Fortuna

Als je de constante activiteit ziet, is het moeilijk te geloven dat men begin vorige eeuw nog dacht dat de Arenal een gewone berg was in plaats van een slapende vulkaan. De vulkaan wordt inmiddels het klokje rond op de voet gevolgd door seismologen.

De Arenal vulkaan is niet alleen de meest actieve vulkaan in Costa Rica, maar ook één van de actiefste in de hele wereld. De Arenal is écht een prototype van een vulkaan: een bijna perfecte kegelvorm die door zijn constante activiteit vaak rook en as de lucht in gooit. Door deze hoge activiteit kan je niet vlakbij de krater komen, maar het zicht vanuit de verschillende punten rondom de berg is voldoende.

Vanuit de nabijgelegen plaats is La Fortuna heb je prachtig zicht op de groene kant van de vulkaan, maar zul je ’s nachts geen lavastromen zien. Vanuit La Fortuna kun je van alles doen: te paard of met een Jeep naar Monteverde, raften op de rivier, paardrijden naar de watervallen)] of een uitstapje naar de grot van Venado. Als je na een inspannende dag een beetje ontspanning nodig hebt, kun je terecht in de spa en warmwaterbronnen van Tabacon. Hier kun je op een heldere avond tijdens een diner ook genieten van de nachtelijk vulkanische activiteit.
 
 
highlights Costa Rica Manuel Antonio

Nationaal Park Manuel Antonio

Dit kleinste Nationale Park van Costa Rica is zeer toegankelijk en een geweldige plek om verschillende wilde dieren te bekijken waaronder de zeldzame doodskopaapjes. De kustlijn heeft prachtige schilderachtige stranden, die je vaak helemaal voor je alleen hebt op wat verdwaalde leguanen na. Het is de perfecte combinatie van natuur en strand én dat allemaal niet echt ver van San José.

De drie prachtige stranden Playa Espadilla, Playa Blanca en Playa Puerto Escondido zijn allemaal in het nationale park zelf en dus de schoonste en meest ongerepte van het hele land. Alleen het noordelijke deel van Playa Espadilla is open voor het publiek.

Om in het park te komen, moet je soms bij vloed of regen een klein riviertje doorwaden of je met een bootje laten afzetten. Vlak achter de stranden beginnen de paden van het Nationale Park, vanaf waar je niet alleen een indrukwekkende flora ziet, maar ook brulapen, kapucijnapen, doodshoofdaapjes, leguanen, neusbeertjes en luiaards. Er is echt superveel te ontdekken! Voor wie wil zwemmen of snorkelen in het heldere water: let op de gevaarlijke stromingen, vooral bij Playa Espadilla.
 
 
highlights Costa Rica Monteverde

Monteverde Nevelwoud

Monteverde is wereldberoemd om zijn nevelwoud. Hoewel het eigenlijk vooral bekend is vanwege het reservaat met dezelfde naam, is het een veel groter gebied dat zich uitstrekt van de Arenal-vulkaan tot aan de laaglanden van Guanacaste in het westen.

Vertrekpunt voor alle dingen die je kunt doen in gebied is bijna altijd het kleine stadje Santa Elena. Omdat het gebied is gelegen op een hoogte van ongeveer 1.500 meter, is het hier het hele jaar tussen de 13 en 24 graden: lekker koel dus in vergelijking met de rest van het land. Het woud hier is door de vele regen en luchtvochtigheid fascinerend en heeft dichte tropische flora en fauna. De sfeer van met mos bedekte bomen, wijngaarden en dichte, vochtige jungle is uniek en geeft je een prehistorisch gevoel. Er komen hier meer dan 2.500 soorten planten voor en meer dan 100 soorten zoogdieren zoals apen, maar ook de tapir en jaguar. Die zie je echter maar zelden, omdat ze diep in de bossen leven. Dat geldt niet voor de 400 soorten vogels, waar Monteverde dan ook om bekend staat. Je zult er zeker veel vogels als toekans, kolibries, Quetzals, en verschillende soorten spechten zien. De 6 kilometer lange ‘grote’ ronde duurt ongeveer 5 uur.

Verder kun je er paardrijden, een nachttour door het nevelwoud maken, over het hangbruggen-systeem lopen (Sky-Walks) of Canopy-tours doen.

Voor wie de drukte in het Monteverde-reservaat wil vermijden, biedt het veel minder bezochte Santa Elena Nevelwoud een goed alternatief. Het is veel kleiner, maar je vindt er bijna dezelfde dieren-en plantenwereld, bij goed weer uitzicht op de Arenal vulkaan en de kans dat je de dieren ziet is veel groter.
 
 
highlights Costa Rica Cahuita

Nationaal Park Cahuita

In Cahuita National Park vind je kokospalmen op witte zand stranden, mangroves, moerasbossen, lagunes, oude bomen en het enige volledig ontwikkelde koraalrif aan de Caribische kust. De 2 ingangen van het park zijn verbonden door een mooi 7 kilometer lang pad dat langs de diepblauwe wateren rond het schiereiland loopt. Wandelend langs het pad kun je toekans, groene papegaaien, apen, neusberen en luiaards zien. Vanaf de ingang bij Cahuita loopt tot aan de rotsachtige kaap een prachtig wit strand met palmbomen. Direct daarna op Playa Puerto Vargas, kun je perfect duiken snorkelen. Het Cahuita Nationaal Park is de thuisbasis van een flink arsenaal aan kleurrijke vissen, maar ook haaien en zeeschildpadden voelen zich daar thuis.

In het kleine stadje Cahuita hangt een zeer relaxte sfeer, hoor je overal reggae-muziek en vind je vrolijk beschilderde huizen, een prachtig strand en een cafeetjes. Je hebt in Cahuita eigenlijk maar één probleem: ga je vandaag naar het zwarte of witte strand?
 
 
highlights Costa Rica Corcovado

Corcovado & schiereiland Osa

Het schiereiland Osa ligt in het zuidwesten van het land en zijn Corcovado National Park heeft een oerbos, verlaten kust, mangroven en een zoetwater moeras. Het is een juweel voor natuur-en dierenliefhebbers en een bezoek is absoluut uniek. Met overal afgelegen baaien en watervallen om te zwemmen en weg te dromen.

Er zijn goede paden, ook voor meerdaagse wandelingen. Er is zelfs een overnachtingsmogelijkheid met bedden in een Ranger Station. De meeste routes moet je alleen met een zeer ervaren gids doen, want de natuur herbergt ook gevaar.Wie zo’n trekking niet ziet zitten: onze lodges aan de rand van het park en bieden dagtochten, nacht-tours en waterval-excursies. Je kunt ook een excursie doen naar Isla de Caño, waar je grote kans hebt om grote scholen dolfijnen en zelfs bultrug-walvissen te zien.
 
 
highlights Costa Rica Irazú

Vulkanen Poás & Irazú

De kegelvormige Poás-vulkaan (2.708 meter) op 1½ uur rijden van san José is één van de 4 actieve vulkanen in Costa Rica. Het Poás National Park heeft ook een mooi nevelwoud, waar je doorheen loopt op weg naar de kraters. De hoofdkrater, met zijn waanzinnig mooie turkooize lagune, heeft een diameter van 1.500 meter en een diepte van 300 meter. Hij is één van de grootste ter wereld en heeft de grootste geiser ter wereld: aan de oevers van het kratermeer zie je van alles borrelen.

De Irazú is met zijn 3.432 meter de hoogste vulkaan in Costa Rica. De laatste uitbarsting vond plaats in 1994 en nog steeds getuigen rook, kleine lavastromen en lichte trilling van de verhoogde activiteit van de vulkaan. De Irazu vulkaan is evenals de Poás goed toegankelijk. Neem bij een bezoek aan het Irazu National Park ook wat warme kleding mee: het kan flink waaien op deze hoogte of fris zijn. De hoofdkrater heeft hier een spectaculair groengeel kratermeer.

Het beste zicht op al dit landschap is vanaf de weg. Vanaf het uitkijkpunt op de top Cerro Alto Grande, kun je bij goed weer zelfs zowel de Atlantische als de Stille Oceaan tegelijk zien. Vaak geldt: hoe vroeger in de ochtend, hoe beter het zicht.
 


 
Tortuguero

een uniek kanalen- en lagunestelsel omzoomd door dichte jungle

Highlights Costa Rica Tortuguero Highlights Costa Rica Tortuguero
De Arenal

één van de actiefste vulkanen ter wereld in La Fortuna

Highlights Costa Rica Arenal Highlights Costa Rica Arenal
Manuel Antonio

aan de rand van het regenwoud mangroven en witte zandstranden

Highlights Costa Rica Manuel Antonio Highlights Costa Rica Manuel Antonio
Monteverde Nevelwoud

je kunt in dit sprookjeswoud allerlei activiteiten doen

Highlights Costa Rica Monteverde Highlights Costa Rica Monteverde
Cahuita

met het enige volledig ontwikkelde koraalrif aan de Caribische kust

Highlights Costa Rica Cahuita Highlights Costa Rica Cahuita
Corcovado

oerbos, verlaten kust, mangroven en een moeras: absoluut uniek

Highlights Costa Rica Corcovado Highlights Costa Rica Corcovado
Poás & Irazú

De hoofdkrater van de Poás met zijn mooie turkooize lagune

Highlights Costa Rica Poás & Irazú Highlights Costa Rica Poás & Irazú
Highlights Costa Rica
 
 

Highlights Costa Rica

Hoogtepunten- Specials- Luxe reis- Huwelijksreis- Vliegticket- Honeymoon- Individuele rondreis- Strandvakantie- Lima- Stranden- Incatrail