rOndreis
Costarica.nl
Nederlandstalige service in Costa Rica Elke rondreis aanpassen naar wens Luxe rondreizen en aanbiedingen
 

Beste reistijd om naar Costa Rica te reizen

De meeste mensen denken aan een rondreis door Costa Rica als het in Europa winter is. En inderdaad: december en januari zijn perfecte maanden voor je vakantie naar Costa Rica.

Je kunt de winterkou op het noordelijk halfrond mooi voor een paar weken mijden en treft waarschijnlijk mooi weer in Costa Rica. Deze maanden vormen dan ook het hoogseizoen.

Costa Rica heeft 2 seizoenen: het droge en het groene seizoen
 
 

Het droge seizoen (dit noemen ze daar de zomer)

Het droge seizoen loopt van november/december tot eind april. Sommige delen van Costa Rica zijn iets minder groen in dit seizoen en provincies als Guanacaste zien er soms uit als een Afrikaanse savanne.

In de afgelopen jaren is dit echter ook nog wel eens anders: zo was er de afgelopen jaren abnormaal zware regenval in januari en februari, terwijl dit in principe dus het droge seizoen zou moeten zijn.
 
 

Het groene seizoen (dit noemen ze daar de winter)

Het ‘groene’ regenseizoen loopt van mei tot november. Dit is het beste seizoen voor je rondreis door Costa Rica. Er valt bijna dagelijks wel regen, vooral in de namiddag. Dit is met name het geval op de hooglanden en minder aan de kusten. De ochtenden zijn over het algemeen zonnig en de wolken beginnen zich zo rond het middaguur te vormen. In de middag zijn er dan zware buien (vaak met wind), waarna de zon terugkeert. Gedurende dit seizoen is de natuur prachtig. Aan de Atlantische kant valt meer neerslag dan aan de kant van de Stille Oceaan, behalve in juli en augustus: dan is het precies omgekeerd. Deze periode wordt door de Ticos in het Caribisch gebied ook wel de ‘kleine zomer’ genoemd.

September en oktober zijn in theorie het meest regenachtig. In de praktijk blijkt dit de laatste jaren lang niet altijd zo en zijn deze twee maanden soms juist bijzonder zonnig.
 
 

Beste reistijd om te reizen

Kortom: er is dus geen ‘beste reistijd Costa Rica’ op zich. Ergens in Costa Rica vind je het hele jaar door altijd wel een plaats met jou ideale weer. Hier is het zonnig, daar regent het. Hier is het warm, daar is het weer koel…

Neem contact met ons om een geschikte route samen te stellen, die is afgestemd op de seizoenen en het weer in Costa Rica. Voor een indruk van het actuele weer, kun je op de pagina’s van deze website rechts onderin kijken: hier zie wat voor weer het op dit moment is op in de verschillende plaatsen in Costa Rica die in de rondreizen zijn opgenomen.
 
 
Altijd wel ergens zon

het hele jaar door altijd wel een plaats met jou ideale weer

Beste reistijd Costa Rica Kust Beste reistijd Costa Rica Kust
Het groene seizoen

het beste seizoen voor je rondreis door Costa Rica

Beste reistijd Costa Rica Groene seizoen Beste reistijd Costa Rica Groene seizoen
Het droge seizoen

sommige delen van Costa Rica zijn iets minder groen in dit seizoen

Beste reistijd Costa Rica droge seizoen Beste reistijd Costa Rica droge seizoen
Beste reistijd voor Costa Rica
 
 

Beste reistijd Costa Rica

Seizoen- Zomer- Temperatuur- Regentijd- Lente- Regenseizoen- Individuele rondreis- Winter- Weer- Herfst- Vakantie